www.Arenoverabadrum.se

010-2115001


Badrumsrenovering i Örebro – Steg för steg guide


Vi på Arenoverabadrum Ab renoverar badrum. Vi genomför varje år flera badrumsrenoveringar i Örebro och vi får ofta frågor om hur renoveringarna går till. I denna guide förklarar vi de vanligaste faserna vid en badrumsrenovering så att du som privatperson kan känna dig trygg med utförandet.


Badrumsrenovering i Örebro – Steg för steg guide

Hur går en Badrumsrenovering i Örebro till?

Att renovera badrum är en process som alltid är unik. Vi kan aldrig vara säkra på vad som finns bakom väggar och under golv när de har rivits.
I vissa fall måste man byta ut allt, inklusive de befintliga avloppsrören.  Det kan även vara så att det befintliga regelverket måste bytas ut i både väggar och golv. Vill du veta mer om hur en badrumsrenovering går till från första mötet till färdigt resultat? Boka in ett kostnadsfrittmöte med någon av våra konsulenter.

Hur går en Badrumsrenovering i Örebro till?

Inför din badrumsrenovering Örebro

Saker som kan vara bra att tänka på innan första dagen:

 • Är det något av inredningen som ska sparas eller vilka inköp behövs?

 • Vill ni att vi ska hämta inredning eller kakel, behöver vi ordernummer eller kvitton.
  Vi vill gärna att inredningen finns på plats när vi påbörjar arbetet. Därför är det bra att se om det är leveranstider på önskade varor.
  Lämnar ni beställningen till oss sköter vi all orderhantering och logistik.

 • Ska ni ha något eluttag för t ex hårtork, eltandborste eller rakapparat?

 • Kommer vi åt vattenavstängningen eller behövs det en nyckel?

 • Behövs en anmälan till föreningen för renoveringen eller är det några specifika krav t.ex. BRF har?

 • En yta på ca 8 kvm i anslutning till badrummet är bra att kunna disponera för verktyg och byggnadsmaterial. Finns det någon lämplig plats?

 • Om du inte vet hur du vill ha ditt nya badrum, använd gärna galleriet på vår hemsida som en källa till inspiration. Galleriet innehåller hundratals fotografier på renoverade badrum, som säkert kommer ge dig många.

Inför din badrumsrenovering Örebro

Badrum steg för steg

När vi utför badrumsrenoveringar i Örebro görs det i flertalet olika steg. Vi utför alltid våra arbeten med noggrannhet och professionalitet.

Det första vi gör är att täcka badrumsgolvet med skyddspapp. Vi ställer även in alla redskap vi kan tänkas behöva. Detta kallas för ”etablering”.

Efter det sker demonteringen där vi helt enkelt demonterar all inredning i rummet för att de varken ska kunna förstöras eller vara i vägen. Det är alltså bland annat element, toalett och väggskåp.

När dessa förberedelser är klara påbörjar vi rivning. Ytskiktet på alla väggar och golv rivs. Hur mycket vi lägger ner på detta beror helt på vad som ska utföras i badrummet. Om vi till exempel ska lägga om avloppsrören krävs det betydligt mer och vi måste då bryta upp och slå sönder hela golvet.

Återuppbyggnad är steg nummer fyra och är precis som det låter. Vi konstruerar nytt golv ifall det blivit uppbrutet under arbetet och drar om vattenrör om det behövs.

Sedan sker underarbetet vilket betyder att vi spacklar allt som krävs för att ert badrum ska få jämna ytor att arbeta på.

Det sista som sker i själva arbetet är isolering, kakelsättning och fogning.

När allt detta är klart gör vi en komplettering och en avetablering där vi monterar tillbaka allt som togs bort vid etableringen och tar bort alla byggsopor och maskiner igen.

Badrum steg för steg

Vi följer tillämpbara branschregler

Vi håller oss ständigt uppdaterade om nya regler och rekommendationer. Vi renoverar badrum i hela Örebrolän och säkerligen gjort badrumsrenoveringar i ditt närområde. Om du lämnar din badrumsrenovering i våra händer kan du känna dig trygg. 
Försäkring

Försäkring 

Vi har en entreprenadförsäkring på upp till 10 miljoner kronor, Du kan känna dig trygg med oss.

Behöriga hantverkare

Behöriga hantverkare

Vi jobbar endast med behöriga hantverkare som har mångårig erfarenheter inom sitt verksamhetsområde. 

Fasta priser

Fasta priser

Inga överraskningar med oss.

Projektledare

Projektledare

Ni får en dedikerad projektledare från första dagen. Alla frågor samt funderingar får ni hjälp med av en och samma person. Allt för att underlätta för er.